Boricki arapski konj i WAHO

Go down

Boricki arapski konj i WAHO

Postaj  FEKHRA on ned pro 16, 2007 11:40 pm

Želja za priključenje u WAHO javija se još prije 13g. od strane uzgajivača, kojih je tada bilo malo. U to doba u Hrvatskoj je bilo 50-tak arapskih grla.Naši konji nisu potpuno čisti, bez obzira što im fenotip odgovara orginalnom izvornom konju. Kao takvi u ono vrijeme nisubili interesantni WAHO organizaciji, ali su vrlo interesantni zbog svoje kvalitete kao konji koji bi osvježivali krv šagija arapskim konjima. Naši konji ne mogu biti niti čistokrvni šagije, jer u sebi imaju previše čiste arapske krvi.
Znači pridružiti se WAHO-u nečemo, ali ništa zbog toga ne gubimo.
Što se tiče analize krvnih grupa one su napravljene za večinu konja i potvrdile su vjerodostojnost naših rodovnika.
Što se tiče kvalitete, mi uzgajivači smo svjesni da imamo vrlo kvalitetne i jedinstvene konje, što su neki od nas i dokazali uspoređujući rezultate naših konja sa rezultatima WAHO konja, zato se i borimo da sačuvamo išto kvalitetnije i dalje uzgajamo ovu pasminu.
Što se tiče kriterija,jedini svjetski kriteriji za naše konje su galopske trke, enduransi, razna daljinska jahanja i izložbe u svojoj klasi.
Priključenje bilo kojem svijetskom udruženju arapskih ili šagija arapskih konja u svakom slučaju može biti dobro za nas (povečanje cijena i prodaja).
Ponovo napominjem, da se između 40-tih i 80-tih godinaa prodalo jako puno naših konja u Njemačku i diljem Evrope.
avatar
FEKHRA
Admin

Female Broj postova : 359
Age : 43
Location : Kutina, Hrvatska
Registration date : 16.12.2007

Korisnički profil http://borickiarapskikonj.4umer.com

[Vrh] Go down

Borički arap

Postaj  Kebir on čet pro 20, 2007 7:44 pm

Dobro što se tiče priključenja u neku svjetsku organizaciju, ali pod našim nazivom i našim tipom arapa. Tko kaže da to mora biti waho, ali ne mora biti ni šagija. Mi ih netrebamo. Još sam jako ljut radi toga što hsc sve radi po svom. Ispada da još malo budu peobali raspolagati i našim konjima kao što raspolažu i sa papirima. Sve bez pitanja. Fakat sam ljut.
avatar
Kebir

Male Broj postova : 405
Age : 59
Location : zagreb
Registration date : 19.12.2007

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.