Promocija knjige BORICKI ARAPSKI KONJ-ZBORNIK RADOVA
3 posters
Arapski konj porijeklom s Borika :: Dogadaji i zbivanja u vezi sa Arapskim konjem porijeklom s Borika
Stranica 1 / 1.
Promocija knjige BORICKI ARAPSKI KONJ-ZBORNIK RADOVA
Promocija knjige koju smo svi dugo i sa nestrpljenjem ocekivali odrzat se se 16.04.2009.godine u Sarajevu u prostorijama Bosnjackog instituta koji se nalazi u ulici Mula Mustafe Baseskije br. 21. To je zgrada koja se nalazi u neposrednoj blizini Katedrale, a parking je moguc pred domom Armije ili preko puta Trznice. Promocija je zakazana za 14,00 sati, a promotori ce biti akademik Prof.dr. Muhidin Hamamdzic i Prof. dr. Hamdo Lokvancic.
Knjiga je odlicno uradjena, ima 403 stranice, tvrdog je uveza i u njoj se nalazi sve sto je na prostoru bivse Jugoslavije napisano o Borickom arapskom konju napisano od 1922. do 2008. godine, izuzev tekstova koji svojim kvalitetom nisu zadovoljili ni minimum kriterija.
Na promociji se ocekuje veliki broj posjetilaca, jer je samo pojavljivanje knjige izazvalo veliko zanimanje, kako uzgajivaca Borickog arapskog konja tako i strucnjaka iz ove oblasti.
KONAČNO!
Udruga uzgajivača arapskog konja "KUTINA" razmišlja o zajedničkom odlasku autobusom. Ukoliko ima zainteresiranih molim da mi se jave na 098/167-65-95 (Ana Šebalj), pa da vidimo brojno stanje zainteresiranih, da se može izabrati odgovarajuče vozilo.
zzvonar- Broj postova : 31
Registration date : 17.03.2009
Re: Promocija knjige BORICKI ARAPSKI KONJ-ZBORNIK RADOVA
zzvonar!nemoj mi reči da je samo ovo stiglo od tebe iz G. kotara ili se ostalo utopilo u Lokvanskom jezeruzzvonar je napisao/la:b
Kebir- Broj postova : 405
Registration date : 19.12.2007
Zaboravil sam piši me Ana da popijemo tu kavu več jednom na Borikima
kavu, kafu kahvu ili redosljedom kako kome paše,odgovara,valja itd, itd itd
dali se mi poznamo kebire.i ja inace nisam iz g kotara
Bok Ana.htio sam pitati koliko kosta knjiga.Inace vec cetvrti put pisem ovaj glupi post i nikak da ga objavim kak treba,dojadilo mi pisat.e da,i koliko kosta ona knjiga o bos. brdskom konju.Mislio sam ako bi htjelinaravno,i ako se vidimo na hipodromu na uskrsni ponedjeljak,ja bi vam mogo dat pare za te knjige da mi kupite jera ja stvarno nikam nemrem od ovoga faksa.....tako da sada niti ne jasem nego samo citam,a sta da radim....Pozdrav,pozdravite Gordana i juniore....
Ona stvar koja odašilje tvoj signal je u Lokvama. Tako barem kaže ali ko če ga znati,možda i laže
Laze laze,ja sam u zg.Mozda s tog mjesta ti primas signal hehe
Možda...........ali na signalu u Lokvama piše zzvonar, a na signalu u Zagrebu piše kebir a trečeg nema
Ako bude zainteresiranih, najvjerovatnije se bude organizirao izlet na ergelu Borike.
Piši ..........Slaveka,kebira i mene i budem pital Pepicu (sad nije doma,otišla valjda dečke tražiti skupa sa gazdaricom) hahahahahahahahahahahaha baš sam dobre volje
Zapisano!
Cijene nočenja u hotelu na Borikama:
35 maraka - sa doručkom
45 maraka puni pansion
Cijene nočenja u hotelu na Borikama:
35 maraka - sa doručkom
45 maraka puni pansion
Evo, konačno!
Za Sarajevo smo krenuli sa 5 auta oko 1 sat iza ponoći. Išlo nas je 16. Ujutro oko 6 sati smo stigli u Sarajevo, gdje nas je dočekao g.Edhem Tufo i odveo nas na svoj prekrasan ranč iznad Sarajeva. Tamo nas je dočekala njegova supruga Merdita, koja je pripšremila prekrasan raskošan doručak i vruču i jaku kaficu! Od srca im se još jednom zahvaljujemo na gostoprimstvu!
Kada smo predahnuli od vožnje i okrijepili dušu i tijelo, krenuli smo prema Borikama. Toliko sam bila nestrpljiva da mi je ovaj put trajao duže nego put do Sarajeva.
Sunčan dan i arapski konji=savršeno!
Razgovor sa voditeljem ergele Borike ispred jedne od štala:
Jedan od glavnih pepinjernih pastuha-Gazal:
Kobila i ždrebe:
Jurišššššššššššššššš!!!!!!!!!
Ona i on!
kobila i ždrebe
Ponosna:
Spokoj
Ovoj fotografiji nisam mogla odoljeti:
Odmorena:
Majkice:
Dorke:
Bosansko brdski konj-gušt!
Arapske kobile iznad potoka:
Mladi pastusi:
Mladi Gazal:
Za Sarajevo smo krenuli sa 5 auta oko 1 sat iza ponoći. Išlo nas je 16. Ujutro oko 6 sati smo stigli u Sarajevo, gdje nas je dočekao g.Edhem Tufo i odveo nas na svoj prekrasan ranč iznad Sarajeva. Tamo nas je dočekala njegova supruga Merdita, koja je pripšremila prekrasan raskošan doručak i vruču i jaku kaficu! Od srca im se još jednom zahvaljujemo na gostoprimstvu!
Kada smo predahnuli od vožnje i okrijepili dušu i tijelo, krenuli smo prema Borikama. Toliko sam bila nestrpljiva da mi je ovaj put trajao duže nego put do Sarajeva.
Sunčan dan i arapski konji=savršeno!
Razgovor sa voditeljem ergele Borike ispred jedne od štala:
Jedan od glavnih pepinjernih pastuha-Gazal:
Kobila i ždrebe:
Jurišššššššššššššššš!!!!!!!!!
Ona i on!
kobila i ždrebe
Ponosna:
Spokoj
Ovoj fotografiji nisam mogla odoljeti:
Odmorena:
Majkice:
Dorke:
Bosansko brdski konj-gušt!
Arapske kobile iznad potoka:
Mladi pastusi:
Mladi Gazal:
Ajde bas mi je drago da ste bili tamo i da vam je bilo super.Ovaj Gazal mi je krasan.Pitanje....rekli ste da se kod vas moze kupitknjiga pa me zanima cijena....pozz
Knjigu možete nabaviti preko Udruge uzgajivača arapskog konja "Kutina" po popularnoj cijeni od 250 kn iliti 35 eura i time postajete počasni član naše udruge i time pomažete rad udruge.
Kak smo lepi na slikicama
Arapski konj porijeklom s Borika :: Dogadaji i zbivanja u vezi sa Arapskim konjem porijeklom s Borika
Stranica 1 / 1.