MABROUK
+3
Mirela
Zameel
FEKHRA
7 posters
Stranica 1 / 1.
MABROUK
Začetnik ove linije pastuha je 1718 Mabrouk njemački pastuh egipatskog porijekla kupljen u Mađarsku, gdje je bio pepinjer i kao takav posuđen 1990.g. na Višnjicu, gdje ostavio 3 potomka- 54 Mabrouk (majka 19 Hamdani), 55 Mabrouk (majka 20 El Hafi) i kobila 56 Hamdani (8 Hamdani).
Re: MABROUK
FEKHRA je napisao/la:Nadjim El Sahra
]
Kaj nije to Nađim??
Teychee- Broj postova : 14
Registration date : 22.03.2008
Može pitanje.???Mene zanima dali potomci pastuha Zarke,potomci od Omara "S" i potomci Mabrouka nisu svi linija Saklawi?Svi su dosli kod nas kao ta linija i mi sada sami mjenjamo imena linija ili zelimo napraviti svoje linije??Ne kuzim?Po definiciji uzgoja liniju cine svi muski potomci nekoga rasplodnog grla koje se dokazalo visokom uzgojnom vrijednosti,ako je npr taj Zarka bio dobar izlozbeni konj logicno bi bilo da ona daje eksterijerno lijepe potomke ali tada se postavlja pitanje koliko su oni univerzalni,jer po mome misljenju nas tradicionalni uzgoj se ne dijeli na show linije,na linije za endurans,na linije za galop i slicno,nasi su konji univerzalni i takvi trebaju ostati.... ili ne trebaju.Zanima me misljenje starijih i strucnijih ljudi koji pisu po ovome forumu.pozzz
zzvonar- Broj postova : 31
Registration date : 17.03.2009
Točno, skoro.Začetnik linije je Saklawi I------Nazeer ima dva sina koji dijele liniju(Morafic i Fayek. Potomak Fayeka je Omar-S a Potomci Morafica (Shaker el Masri i Ibn Monijet el Nefous čine opet dvije linije)Shaker el Masri--El Shaklan--Amir el Shaklan--Milmasbury Saki--16635 Zarka.
Ibn Monijet el Nefous---Mohafez---1718 Mabrouk.
Dakle ispada da to nismo mi izmislili jer je do nas došao samo 1718 Mabrouk(ta linija je ludo dobra) i 16635 Zarka.
Inače i u rodovima imamo divne primjerke tih linija(koje opet nismo mi izmislili) i krasan temelj za uzgoj Arapskih Boričkih konja.(puno ime i prezime na veliku žalost i tugu svakakvih "majstora")
Ibn Monijet el Nefous---Mohafez---1718 Mabrouk.
Dakle ispada da to nismo mi izmislili jer je do nas došao samo 1718 Mabrouk(ta linija je ludo dobra) i 16635 Zarka.
Inače i u rodovima imamo divne primjerke tih linija(koje opet nismo mi izmislili) i krasan temelj za uzgoj Arapskih Boričkih konja.(puno ime i prezime na veliku žalost i tugu svakakvih "majstora")
Kebir- Broj postova : 405
Registration date : 19.12.2007
Evo gospoda iz Centra za konjogojstvo uzdiže i diči WAHO arape na račun 218 Mabrouk- Amora, vlasništvo Zoran Rebić, uzgajivač Gordan Šebalj, stavljajući ovog ljepotana na najeću fotografiju vezano uz tu temu.
Kao što sam napisao:svakakvi majstori.-----dapače----ljudi sa diplomama i dobrim položajima.
Pa kad ih jedino na papiru mogu razlikovati , ovak uživo ili na slici ne . A možda je i do novinara , koji još manje znaju ,
a za dekoraciju članka ide lijepa slika lijepog konja .
a za dekoraciju članka ide lijepa slika lijepog konja .
ludi tata- Broj postova : 115
Registration date : 25.12.2007
..........vrijednosti,ako je npr taj Zarka bio dobar izlozbeni konj logicno bi bilo da ona daje ............Zarka je na izložbi u Novom Južnom Velsu u Australiji bio mislim prvi i nigdi više.
Šampion je uvjek šampion
Stranica 1 / 1.