PISMO GDJE.CONRADTY
+4
vcanjuga
Anglo A
Kebir
FEKHRA
8 posters
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: PISMO GDJE.CONRADTY
Borički arapski konj ni genotipom ni fenotipom ne odgovara šagiji. Oni ako nešto trebaju neka dodju i neka kod nas pogledaju rodovnike od prvog arapa sa Borika pa dozadnjeg. Samo kod nas i za našim stolom. Ili neka idu i posvajaju mongolske konje. Ako ih Mongoli ne napraše po guzici. Broj šagija u toj njihovoj EU je smješno mali i niko ih ne uzima za ozbiljno. Naravno da su im naši prostori interesantni. Prije su silom grabili a sada im ovi naši na koljenima nude. Bemti di je Matija Gubec i Zrinski. Sve više se u grobu vrte.
Kebir- Broj postova : 405
Registration date : 19.12.2007
Sad malo pogledajte redom! smireno i vidicete da nas Boricki Arap je u Geno tipu Shagye . Pa neznam sta je to tako lose ?A te knjige sto su u Borikama postoje i u Austriji siguran sam !Di je problem .Uostalom zivela Demokratija
Anglo A- Broj postova : 35
Vrlo kratko . Pročitaj što je napisala , neki podaci se ne slažu. Osim toga sve vrste su nastale križanjem i dobilo se nešto drugo. To drugo ako se netko zainati može može staviti i lijevo i desno. Razmisli.- genotip paše i jednima i drugima od prije. Kako kome paše.
Osim toga ja sam jako smiren.
Pa to je vrlo dobro ta smirenost.Ali podatci se nikad nece potpunp slagat .Amoje misljenje ne ide osobno tebi, nego opcenito.Hvala
ma joj daj prestani,zast bi boricki arap iso pod shagyu? zast nebi bio posebna pasmina? neznam sta tebi to smeta
Akhal Teke- Broj postova : 93
Registration date : 23.12.2007
Osim toga kad je šagija priznat Borički arap je več bio potpuno standardiziran. Da nije tako na svjetu bi bili samo 3 vrste.
Ne se ljutiti! Mi svi smo jedna obitelj . A temelj obitelji je zajedništvo. Smiren sam na temu, a ne radi tvoje izjave.
Običnim riječnikom. U Borike je doveden jedan šagija i dve kobile i bili su kratko. Krvi šagija u našim konjima ima ali koliko. koliko je tamo bilo čistih arapa. Puno. Kako može od malo nastati puno ako se ono malo više ne koristi. Ili je to neka grda matematika koju ja seljak ne razumijem.
OK ,nek svi dobiju ono sto zele!
Pasmina. Da bi se napravila nova pasmina , konji moraju biti konsolidirani , što znači da potomci zadržavaju svojatva roditelja. U početkustvaranja pasmine najprije se definira uzgojni ciljte se odabiru grla koja posjeduju tražena svojstvaneovisno kojoj pamini pripadaju. Od njihovih potomaka (F1 generacija) Zadržavaju se oni koji odgovaraju uzgojnom cilju. Nakon tri generacije može se govoriti o pasmini i tada tu pasminu treba konsolidirati. Sve je to več napravljeno na ergeli Borike samo pasmina nije nikad regstrirana i tu je greška. Zato sada imamo " problem" sa kojekakvima koji bi na bilo koji način ostvarili svoje ideje i ciljeve. Hočemo li dozvoliti da na našim prostorima rade kojekakvi JE.......... šta hoče i time umanjuju i degradiraju naš trud i ljubav i sebi pripisuju ovakav uspjeh. Dali čemo dopustiti da sa naših prostora nestane još jedna vrijednost koja treba sa ponosom nositi naše IME. Prozajični odgovori tipa: bio je rat i nije u redu da nosi to ime jer su Borike tamo znamo več gdje itd. A ispravno je da ide strancima koji nisu luk jeli ni luk mirisali. BORIČKI ARAP TREBA BITI NAŠ JER SMO GA MI SVI STVORILI I MI SVI GA ČUVAMO I PAZIMO. Ja više neču govoriti dok ne prodje sutra sastanak. Budite uzdravlje.
PISMO GDJE.CONRADTY
Evo orginalne čitabe!
Zadnja promjena: ; pet vel 01, 2008 10:35 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Razumijem zašto se uzgajivaći bune protiv toga,meni osobnp ne smeta jel borički ili Shagija...Tak mi je svejedno...
omer- Broj postova : 27
Svejedno ti je jer imaš jednog konja i ne baviš se uzgojem, a uzgajivače sa tri i više konja to i te kako muči
Ma znam,zato i velim da razmem zakaj to uzgajivaće muči ! Sve mi je jasno !
Moram. Kako češ se ti trkati onda. Šagije ne trče. Osim toga to je za mene osobno nacionalno pitanje. Ako naši političari rasprodaju ono što su stekli naši roditelji i mi šutimo. Tako ja to gledam. I nesamo naše pitanje, jer Borički arap nije samo naš( makar ih kod nas ima najviše) .
Kaj se mene tiče: svi mogu iči u vražju .............
A pisala bum ga kam bum moreala,kaj mi drugo preostaje.Btw-a zakaj bi ga negdje morala pisati ??? Mislim,nisam shvatila,gdje čemo ih morati pisati ???
Zakaj šagije nebi trčale,ionako svi koji su trčali do sada po novom su šagije ,ali su ito tako arapi...Svejedno kako će se zvati,trčat će !
Ova dva zadnja posta bi trebali zanemariti jer nema veze s ničim. Pa da ne duljimo bez veze.
omer je napisao/la:A pisala bum ga kam bum moreala,kaj mi drugo preostaje.Btw-a zakaj bi ga negdje morala pisati ??? Mislim,nisam shvatila,gdje čemo ih morati pisati ???
Niko ništ ne mora! Pišeš ga kam TI hočeš!
Iz naše štale galopske utrke budu trčali samo arapi, a ne šagije.
Što se tiče ove teme--------gotovo.
Kebir je napisao/la:Ova dva zadnja posta bi trebali zanemariti jer nema veze s ničim. Pa da ne duljimo bez veze.
E ajde ti pretani baljezgati i opterečivati ostale na svim forumima...Naporan si do zla boga
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 2 / 3.